Noch bis zum 20. August 2017:
Ausstellung bestickter Ikonen in Rivne

ПРЕЗЕНТАЦІЯ ВИСТАВКИ «ВИШИТА МОЛИТВА ДУХУ»

Am 21.Juli wurde eine Sonderausstellung im Kulturhistorischen Museum des Rivnensker Gebietes eröffnet. Gezeigt werden 30 bestickte Ikonen von Olexandr Schum. Olexandr kommt aus Wolhynien. Der Kreuzstich ist sein Hobby. Seit 15 Jahren bestickt er Ikonen und Bilder. Sein Hemd hat er auch selbst bestickt.

ПРЕЗЕНТАЦІЯ ВИСТАВКИ «ВИШИТА МОЛИТВА ДУХУ»

21 липня 2017 року в Рівненському обласному краєзнавчому музеї поціновувачі мистецтва вишивки мали нагоду відвідати презентацію виставки робіт Олександра Шума – «Вишита молитва духу». Це – вишиті технікою «хрестик» ікони, а також картини на сюжети світського характеру – модні свого часу в Україні у ХХ столітті. Всього експонується 30 робіт автора. В експозиції також представлені речі з фондосховища Рівненського краєзнавчого музею.

Олександр Шум волинянин - народився 1968 року в селі Ясне Любомльського району Волинської області. Після закінчення школи навчався у Любомльському професійно-технічному училищі, отримав диплом столяра-будівельника. Працював у Луцькому ПМК-20 «Волиньбуд». З 1986 по 1988 роки – служба в рядах Радянської армії. В даний час працює у фірмі «Євродах – Центр».

Олександр Антонович вже п’ятнадцять років вишиває ікони, віддається цьому мистецтву з величезним завзяттям і досяг справжньої майстерності. В цьому переконуєшся, коли дивишся на його роботи, які відзначаються чіткою композицією, смаком у підбиранні кольорів та копіткою обробкою деталей. Автор розповів гостям про початки свого захоплення, про власну методику. Він також зазначив, що останнім часом почав вишивати і жіночі сукні на замовлення. До речі, п. Олександр був на презентації в елегантному власноруч вишитому костюмі.

Виставка діятиме до 20 серпня 2017 року.