Kunstausstellung "Meine Seele" im Kulturhistorischen Museum des Rivnensker Gebietes.
Виставка "Моя душа".

Am 24. Januar wurde eine Personalausstellung mit Arbeiten von Viktoria Kysylenko im Kulturhistorischen Museum des Rivnensker Gebietes eröffnet. Gezeigt werden etwa 200 kreative Handarbeiten. Das sind Puppen, Spielzeuge, Wandbilder usw. aus natürlichen Materialien. Viele Arbeiten sind aus Flachs hergestellt.

Ausstellung ist bis 7.Februar zu sehen.

Виставка "Моя душа".

24 січня 2019 року в Рівненському обласному краєзнавчому музеї відбулося відкриття персональної виставки Вікторії Никифорівни Кисиленко «Моя душа».

Вікторія Никифорівна родом із Луганщини, молодою приїхала до Рівного, почала працювати у сфері культури. Приходилося багато їздити по селах Рівненщини, бачити вироби із різних місцевих матеріалів, але в серце їй запав льон, цвітіння якого вона вперше побачила саме тут. Вона взяла в руки пасмо тріпаного льону і зрозуміла, що саме з нього їй хочеться щось зробити. Почала робити ляльку (лялька-мотанка є традиційною в нашому краї), а інтуїція підказала їй, як ця лялька має виглядати. Першу ляльку п. Вікторія зробила в 1981 році, і ось уже 38-й рік вона творить свої шедеври – ляльки, кожна з яких має свій характер і душу. Відтоді вона створила сотні ляльок, котрі зберігаються в багатьох музейних та приватних колекціях та неодноразово отримували вищі нагороди на багатьох республіканських виставках. Її роботи відомі й за кордоном (п. Вікторія жалкує, що не зафотографувала їх, адже кожна неповторна).

На виставці представлено більше 200 експонтів.

Як говорила у своєму слові пані Вікторія, вона дуже жалкує, що зараз дуже мало необхідного для неї матеріалу – тріпаного льону, приходиться десь його вишукувати. І тому справжнім радісним шоком для неї став подарунок однієї із шанувальниць – величезне пасмо льону, з якого можна буде зробити немало нових композицій.

Джерело